43-årig dømt som den første i stor narkosag

En 43-årig mand er blevet idømt fire års ubetinget fængsel for hæleri af særlig grov beskaffenhed i en sag om omfattende indsmugling og handel med kokain – den såkaldte ’Operation Goldfinger’

Dommen faldt fredag fredag i Københavns Byret.

Manden er dømt for i perioden 2013 til 2019 at have transporteret 30 millioner kroner, som stammede fra handel med kokain, fra Danmark til Nordmakedonien.

-Vi er meget tilfredse med afgørelsen i dag. Det er en passende straf, som viser, at vi ser med stor alvor på hæleri af denne karakter, siger Sannie Pilebo, senioranklager hos Københavns Politi.

Sagen er en del af den såkaldte “Operation Goldfinger”, men den 43-årige er alene dømt for hæleri og ikke indsmugling og handel med kokain, som resten af sagen handler om.

15 andre er tiltalt i sagen, som er berammet over 63 retsdage ved Københavns Byret fra den 4. december i år til den 9. september næste år.

Sagen er siden efteråret 2018 efterforsket af SEØ under Københavns Politi i samarbejde med politiet i Sverige, Tyskland, Slovenien, Belgien, Holland, Albanien samt EUROPOL og EUROJUST.

Den 26. juni sidste år slog politiet til og foretog anholdelser – både i Danmark og udlandet.

De 15 øvrige tiltalte i sagen, hvoraf flere er i familie med hinanden, har siddet varetægtsfængslet fra henholdsvis den 26. og 27. juni 2019 og er tiltalt for – i forskellig grad – gennem et organiseret netværk at have deltaget i indsmugling og handel med i alt ni ton kokain fra Holland, Belgien og Tyskland i en periode fra 2012 til sommeren 2019.