40-årig mand dømt for drabsforsøg

Justice Statue Lady Justice

En 40-årig mand skal anbringes på en psykiatrisk afdeling uden tidsbegrænsning efter han i dag blev dømt for vold og forsøg på manddrab.

Dommen blev afsagt ved Retten i Viborg.

En 35-årig mand fra Salling blev natten til ondag d. 9. februar i år flere gange stukket og snittet i halsen med en køkkenkniv, så han var i livsfare. Få timer senere anholdt Midt- og Vestjyllands Politi den formodede gerningsmand; en 40-årig mand fra Salling.

I dag blev manden så dømt for drabsforsøg.

Ud over drabsforsøget fandt Retten i Viborg manden skyldig i fem andre forhold, herunder vold, trusler og blufærdighedskrænkelse. Forhold, der alle er begået i januar-februar i år.

Retten dømte den 40-årige mand til anbringelse på en psykiatrisk afdeling uden længstetid.

-Jeg er tilfreds med, at retten har været enig med anklagemyndigheden i, at der var tale om drabsforsøg, ligesom jeg er tilfreds med, at retten fulgte anklagemyndighedens påstand om anbringelse på psykiatrisk afdeling uden at fastsætte en længstetid for den dømtes foranstaltning, siger siger specialanklager Pia Koudahl, der har ført sagen for anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Den dømte har udbedt sig betænkningstid i forhold til ankespørgsmålet. Han har siddet varetægtsfængslet på en psykiatrisk afdeling siden anholdelsen.