34-årig varetægtsfængslet – sigtes for racistisk motiveret overfald

En 34-årig mand er i dag blevet varetægtsfængslet, sigtet for sammen med en anden gerningsmand, at have begået et groft overfald på to mænd i Mørke på Djursland.

Overfaldet var, efter politiets opfattelse, racistisk motiveret. Derfor er han også sigtet efter straffelovens §81, stk. 6, som gør det til en skærpende omstændighed.

De to gerningsmænd mødte ifølge sigtelsen en 35-årig mand på en parkeringsplads, hvor de stillede ham en række spørgsmål blandt andet vedrørende hans tro.

Brugte knojern under overfald

Efterfølgende fulgte de efter manden til hans hjem, hvor de sparkede døren ind til både hans værelse og til hans 38-årige vens værelse.

Her overfaldt de ifølge sigtelsen de to mænd med flere slag med bl.a. et knojern og en tung genstand. Den 34-årige sigtes desuden for at have truet en 35-årig kvinde, som var vidne til episoden.

-Vores foreløbige efterforskning peger på, at overfaldet er racistisk motiveret, og at de forurettede og gerningsmændene ikke kendte hinanden. Det er et meget groft overfald, og vi er i fuld gang med efterforskningen af sagen – også med henblik på at finde frem til den anden gerningsmand, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard.

Da der fortsat er en gerningsmand på fri fod, blev grundlovsforhøret holdt bag lukkede døre.