31-årig stukket i halsen med kniv – Mand sigtet for drabsforsøg

En 34-årig mand fra Herning er blevet anholdt, mistænkt for drabsforsøg mod en 31-årig mand.

Drabsforsøget fandt sted torsdag kor før klokken 11 på Markedspladsen i Herning. En 31-årig mand var blevet stukket  i ansigtet og i halsen med kniv. 

Den 31-årige blev efterfølgende bragt til skadestuen i meget kritisk tilstand med et livstruende snitsår fra knivangrebet.

Manden er blevet opereret og skønnes uden for livsfare, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

-Der er tale om et meget voldsomt knivstik mod den forurettedes hals, som vi umiddelbart betegner som et drabsforsøg. Vi kender fortsat ikke til motivet for knivstikkeriet, men nu skal efterforskningen forsøge at få kortlagt, hvilken uoverensstemmelse der kan have har ført til episoden, siger Mogens Poort, politikommissær hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Formodet gerningsmand anholdt kort efter

Flere vidner havde overværet selve episoden på Markedspladsen, og efterfølgende set gerningsmanden flygte fra stedet på en mørk scooter.

På baggrund af de mange vidner fra Markedspladsen kunne politiet kort tid efter anholde den mistænkte på dennes bopæl, hvor han blev sigtet for at stå bag drabsforsøget.

Midt- og Vestjyllands Politi ønsker fortsat at komme i kontakt med vidner, der kan have set manden komme kørende på sin rute fra gerningsstedet og hjem mod sin bopæl, der ligger få minutters kørsel i sydgående retning fra Markedspladsen.

Gerningsmanden var på sin flugtrute iført en sort hjelm, grøn jakke og sort rygsæk.

Den 34-årige vil i løbet af fredagen blive fremstillet i grundlovsforhør. Her vil anklagemyndigheden begære dørlukning.