27-årig mand tiltalt for hacking og flere seksualforbrydelser

Hacker Silhouette Hack Anonymous

En 27-årig mand fra Herning er blevet tiltalt for en række internetrelaterede seksualforbrydelser. Manden er blandt andet tiltalt for blufærdighedskrænkelse, ulovlig tvang og voldtægt.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Anklageskriftet beskriver i alt 46 forhold – blandt andet omfattende digitale sexkrænkelser begået over for hundredevis af forurettede.

Sagen tog sin begyndelse, da  en ung kvinde i oktober 2019 henvendte sig til Midt- og Vestjyllands Politi og fortalte, at hun var blevet udsat for hacking og ulovlig tvang. Kvindens anmeldelse blev startskuddet til et langt og omfattende efterforskningsarbejde, hvor politiet også har gennemført flere ransagninger og beslaglagt en række IT-enheder fra den nu tiltalte mand.

-Det har været en særdeles omfattende efterforskning, hvor vi har gennemgået rigtig mange digitale beviser. Vi har i den forbindelse også investeret meget tid i at identificere og kommunikere med de mange forurettede. Vi har fundet et omfattende billedmateriale af intim eller seksuel karakter og har identificeret flere end 500 forurettede i alt, fortæller politikommissær Tue Nissen, der er leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet i den centrale efterforskningsenhed hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Sagen kommer for retten i det nye år

I efteråret 2020 vurderede politiet, at mistanken var stærk nok til at fremstille den mistænkte i grundlovsforhørm hvilket skete den 4. november samme år ved retten i Herning. Han har siden da siddet varetægtsfængslet, og nu har anklagemyndigheden altså rejst tiltale i sagen.

Den 27-årige mand er blandt andet tiltalt for ulovlig tvang, blufærdighedskrænkelse, besiddelse af børneporno, uberettiget at skaffe sig adgang til andres datasystem eller data, uberettiget videredeling af billedmateriale og voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje.

-Der er tale om en kompleks og meget omfangsrig sag, og den 27-årige er tiltalt for en lang række grove forbrydelser, siger senioranklager Linette Lysgaard, der kommer til at føre sagen for anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Sagen kommer til at køre til næste over en række retsdage ved retten i Herning. Den endelige berammelse ligger ikke fast endnu.