26-årig varetægtsfængslet for trusler mod statsministeren

En 26-årig mand er i dag blevet varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for alvorlige trusler mod statsminister Mette Frederiksen.

Manden, der er fra Hobro-området, blev torsdag aften anholdt efter han via sociale medier havde fremsat trusler på livet mod statsministeren.  

-Trusler af den kaliber mod statsministeren er særdeles alvorlig. Og derfor har vi i går anholdt og sigtet manden for disse trusler, siger politiinspektør ved Nordjyllands Politi, Claus Danø. 

Den 26-årige mand er sigtet for at overtræde straffelovens § 266 og § 119, stk. 1 vedrørende trusler, ligesom han er sigtet jf. straffelovens § 115, der kan give strafskærpelse på indtil det dobbelte, fordi truslerne i den konkrete sag er fremsat mod statsministeren. 

-Dét understreger alvorligheden af sagen. Trusler på livet og lignende mod dem, der fører regeringen, er helt uacceptabel, og det skal man afholde sig fra. Gør man det alligevel, skal man påregne at blive anholdt og varetægtsfængslet, understreger politiinspektør Claus Danø.