26-årig mand anholdt for knivdrab i Aarhus

En 26-årig mand er blevet varetægtsfængslet, sigtet for manddrab ved at have været med til at dræbe en 42-årig mand med knivstik.

Drabet fandt sted på en parkeringsplads på Lenesvej i Brabrand natten til den 23. juli. Her fik politeit kl. 03.48 en anmeldelse om, at flere personer var stukket med kniv. Politi og ambulancer kørte hurtigt til stedet, hvor de fandt den 42-årige mand, som var ramt af knivstik. Betjente og reddere ydede livreddende førstehjælp, men han blev kort efter erklæret død.

To mænd på 23 og 28 år var også blevet stukket med kniv og blev efterfølgende behandlet for deres skader.

Den 26-årige blev anholdt i går, torsdag, da han meldte sig selv til politiet. Han blev fremstillet i grundlovsforhør fredag formiddag i Retten i Aarhus. Her blev den 26-årige varetægtsfængslet i fire uger.

I samme grundlovsforhør blev tre formodede medgerningsmænd in absentia. Det drejer sig om tre mænd på hhv. 21, 24 og 25 år, som Østjyllands Politi mistænker for at have været medvirkende til drabet. Ingen af de tre er p.t. i politiets varetægt og politiet formoder de befinder sig i udlandet. Retten valgte at varetægtsfængsle to af de tre.

Leder fortsat efter medgerningsmænd

Østjyllands Politi har i forbindelse med efterforskningen søgt intensivt efter de fire mænd, der nu fremstilles i grundlovsforhør, og torsdag meldte den 26-årige sig selv til politiet.

-Vi har i noget tid haft mistanke til en bestemt persongruppe, og nu har vi fået fat i den ene mistænkte. Vi fortsætter vores intensive søgning efter de tre andre formodede gerningsmænd, og vi har tænkt os at vende hver en sten for at finde frem til dem, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard.

Ud over manddrab sigtes de fire også for forsøg på manddrab og grov vold ved at have stukket yderligere to personer med kniv.

Af hensyn til den videre efterforskning anmodede anklagemyndigheden om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og det ønske efterkom retten.