24-årig anholdt efter vanvidskørsel

Mandag aften fik en 24-årig mand beslaglagt sin bil på grund af vanvidskørsel, efter han havde forsøgt at køre fra politiet. 


Sagen tog sin begyndelse da en politipatrulje kl. 23.37 ville foretage en rutinekontrol af den 24-årige bilist, da han kørte på Koldkilde i Elev ved Lystrup. Men i stedet for at standse, da betjentene satte blinkene til, accelererede han og fortsatte med meget høj hastighed. 

Han drejede ind ad Høvej, og i en byzone, hvor den højst tilladte hastighed er 50 km/t, kunne den bagvedkørende patruljebil registrere en fart på over det dobbelte. 

Kort efter krydset Høvej/Elstedvej mistede den 24-årige kontrollen over sin bil og kørte i grøften og videre ud i en mark. Her blev han hurtigt anholdt af den patrulje, der havde kørt efter ham hele vejen. 

Da den 24-åriges kørsel på grund af de høje hastigheder blev vurderet til at være vanvidskørsel, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation.  

På sædet i hans bil fandt betjentene en bøtte med hash, og den 24-årige virkede også påvirket af stoffer. Han blev derfor sigtet for narkokørsel og besiddelse af euforiserende stoffer. Derudover blev han sigtet for ikke at have efterkommet politiets anvisninger og for flere færdselsovertrædelser. 

Han kom umiddelbart ikke til skade, da hans bil forulykkede.