21-årig varetægtsfængslet for drab på tilfældig mand

En 21-årig mand er onsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger sigtet for at have skudt og dræbt en tilfældig mand.

Drabet fandt sted ca. kl. 23.50 den 24. juni sidste år i Egeparken ud for nr. 150 i Vollsmose. Her skal den 21-årige ifølge sigtelsen have affyret minimum fire skud for at ramme og dræbe to endnu ikke identificerede personer, der var på vej væk fra stedet på en motorcykel. Han ramte dog ikke de to personer på motorcyklen. I stedet ramte han den 31-årige Abdinur Mohamed Ismail, som befandt sig i eller tæt ved sin bil på parkeringspladsen ud for Egeparken nr. 152. Abdinur Mohamed Ismail efgik efterfølgende ved døden.

Den 21-årige er i den forbindelse også sigtet for at have have været i besiddelse af og anvendt en pistol under særligt skærpende omstændigheder.

Sigtelse: Indsamlede 114.000 kroner til køb af kokain

Politiet har også sigtet den 21-årige for, i forening med flere personer at have deltaget i planlægningen af modtagelsen af 350 gram kokain, idet sigtede om eftermiddagen og aftenen deltog i indsamlingen af 114.000 kr., hvorefter tre personer kørte fra Odense til Aarhus, hvor de mod betaling af de 114.000 kr. modtog 350 gram kokain med henblik på videresalg til et større antal personer eller mod betydeligt vederlag, og som samme aften blev fragtet fra Aarhus til Odense af en kurer.

Efterforskning fortsætter

Ved grundlovsforhøret ondsag i Retten i Odense blev den 21-årige varetægtsfængslet i fire uger.

Om grundlovsforhøret fortæller senioranklager Brian Dybdahl:

– Anklagemyndigheden ønskede at få dørlukning, fordi der stadig er gerningsmænd med tilknytning til drabet, som er ikke er anholdt til sagen. Nu har vi fået varetægtsfængslet den mand, vi mener begik selve drabet. Dermed har politiet ro til at fortsætte efterforskningen, så kan få vendt hver eneste lille sten og dermed forhåbentlig få anholdt de øvrige gerningsmænd.

En 25-årig mand sidder allerede varetægtsfængslet, sigtet for medvirken til drabet.

:NB: