Ramsløgspesto

Ramsløgspesto. Foto: Rolf Larsen.

Her i foråret kan man finde Ramsløg voksende vildt i den danske natur, og det er en lækker spise f.eks. til at lave pesto af.

Du skal bruge:

100 g ramsløg
50 g persille (kan undværes, brug i så fald en smule mindre olie)
50 g solsikkekerner
50 g parmesan ost
2-2,5 dl olivenolie

Sådan gør du:

1) Skyld ramsløgene og persillen godt.

2) Rist evt. solsikkekernerne (giver en dejlig smag når de er ristet)

3) Riv parmesan osten.

4) Bland alle ingredienserne – undtaget olie – i en blender/foodprocessor eller i en skål og brug en stavblender. Tilsæt olien lidt af gangen til du får den ønskede konsistens.

5) Smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft.

Serveringsforslag

Server pestoen til nybagt brød eller sammen med kogt pasta i stedet for kødsovs.

Skriv et svar