47-årig dømt: Stod bag piratside

Justice Statue Lady Justice

En 47-årig mand fra Midtjylland er blevet idømt tre måneders betinget fængsel med vilkår om 80 timers samfundsstjeneste for at stå bag fildelingstjenesten asgrd.org, hvorfra der blev delt tusindvis af film og tv-serier inden den blev lukket.

Dommen faldt torsdag ved Retten i Aarhus.

Sagen begyndte, da RettighedsAlliancen i oktober 2020 anmeldte internetsiden asgrd.org til politiet. RettighedsAlliancen havde konstateret, at der blev delt en række ulovlige kopier af danske film og serier fra siden med tjenesten. Blandt dem var den aktuelle danske film ”Druk” delt flere tusinde gange. Hjemmesiden blev lukket, og politiet har siden indledt straffesager mod i alt syv personer. 

Den 47-årige fildelingstjenesten asgrd.org’s ejerkreds, og han har været med til at starte fildelingstjenesten, som havde op mod 23.000 brugere. Via siden er der delt op mod 15.000 ophavsretligt beskyttede værker, herunder film, tv-serier, musik, tegneserier og lydbøger.

Der er i sagen blevet tilkendt RettighedsAlliancen en erstatning på 35.000 kroner. 

Specialanklager hos National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), Jan Østergaard er glad for dommen:

-Det er meget tilfredsstillende, at NSK på baggrund af en stærk og fokuseret indsats har fået stillet endnu en bagmand til regnskab. Det sender et klart signal til både bagmænd og til de danske pirat-brugere om, at der er stort fokus på denne form for kriminalitet.