Sigtet for hvidvask for 65,7 mio. kroner

En 33-årig mand fra København er blevet sigtet for hvidvask af af særlig grov beskaffenhed i en sag om hvidvask for 65,7 millioner kroner.

Det er Syd- og Sønderjyllands Politi der efterforsker sagen, da der er tale om økonomisk kriminalitet begået via selskaber, der blandt andet er oprettet i Syd- og Sønderjylland. Der er tale om del af en hvidvasksag, hvor flere personer allerede er idømt straffe ved Retten i Sønderborg.

Efterforskningen har foreløbig vist, at der er tale om hvidvask i forbindelse med unddragelse af betaling af skat og moms for i alt 65,7 millioner kroner, som den 33-årige sættes i forbindelse med.

Den sigtede er pt. varetægtsfængslet af Københavns Politi i forbindelse med en anden straffesag.

Blandt de allerede dømte i sagen er en 29-årig mand fra Syd- og Sønderjylland, der i november sidste år blev idømt to et halvt års fængsel for sin rolle i sagen, som omfattede hvidvask af 7,1 millioner kroner.

Derudover er yderligere en 24-årig mand fra København varetægtsfængslet i sagen. Han blev anholdt i september sidste år og er sigtet for hvidvask af 32,4 millioner kroner.

Efterforskningen er fortsat i gang, og beløbet i sagskomplekset kan derfor stige yderligere, ligesom Syd- og Sønderjyllands Politi på nuværende tidspunkt ikke kan udelukke, at flere personer vil blive sigtet i sagen.

:NB: