Spritfabrik sender 150.000 liter håndsprit til kommunerne

Håndsprit

Produktionen af Vodka og shots er skiftet ud med håndsprit til landets borgere hos Spritfabrikken DK Aps fra Kolding.

Den nye fælleskommunale indkøbsorganisation bestående af fem kommuner med Aarhus og KL i spidsen har indgået en aftale med Spritfabrikken DK Aps om levering af håndsprit til landets kommuner.

Virksomheden har tilbudt kommunerne 150.000 liter håndsprit, som man forventer at kune producere og de første 34.000 liter kan være ude hos kommunde allerede i den kommende uge.

-De danske kommuner bruger i omegnen af 70.000 liter håndsprit om måneden, så denne aftale er en seriøs løsning på de kommende måneders store behov. Vi er glade og lettede over, at det kunne lade sig gøre. Og så er det jo virkelig stærkt, at en dansk virksomhed med snilde og ildhu i samarbejde med en stribe myndigheder kan få det her til at lykkes på ultrakort tid, når der er brug for det, siger Jacob Bundsgaard, der er formand for KL.

Værnemidler
Samtidig har den fælleskommunale indkøbsorganisation på den lille uge, den har eksisteret, landet adskillige andre aftaler, herunder aftaler om 5 millioner (type II) masker, 1 millioner visirer, 800.000 handsker og 600.000 beskyttelsesbriller.

Jacob Bundsgaard glæder sig over, at der kommer værnemidler til kommunerne:

-Det er vigtigt, at vores medarbejdere kan gå trygt på arbejde og ikke behøver at frygte, at de smitter borgerne eller selv bliver smittet. Samtidig skal borgerne på bl.a. plejehjem og i hjemmeplejen kunne være sikre på, at der er styr på smittespredningen. Til det skal vi have tilstrækkelige visirer, masker, kitler og håndsprit. Det er en glæde midt i alt det svære at opleve kommunerne organisere sig på tværs og i samarbejdemed med bl.a. Lægemiddelstyrelsen få ting til at ske hurtigt og effektivt.

Skriv et svar