Syv mænd dømt i sag om svindel og pirattaxa-kørsel

Syv mænd fra Aarhus i alderen 22 til 31 år er blevet dømt i en stor sag om svindel og pirattaxa-kørsel.

Dommen faldt fredag ved Københavns Byret.

De syv mænd er dømt i forskelligt omfang for i flere tilfælde fra juni 2017 og frem til marts 2018 at have kørt pirattaxa i København. Kunderne blev typisk samlet op i indre by om natten. I forbindelse med betaling for turen er kunderne blevet snydt til at betale med kort og pinkode på en fiktiv betalingsterminal, hvor de syv mænd har haft mulighed for at aflure kundernes pinkode og efterfølgende ved trusler eller tricktyveri stjålet kundens betalingskort. Herefter er der blevet hævet store beløb ved hjælp af de stjålne kort.

I alt er de syv mænd kendt skyldige i at have svindlet 36 kunder for et samlet beløb på ca. 1,8 millioner kroner.

-Det er en usædvanlig sag, som både handler om ulovlig taxakørsel og databedrageri, hvor de intetanende kunder har fået franarret deres kort og kortoplysninger. Derfor er jeg også tilfreds med, at retten er nået frem til, at de syv personer er skyldige – omend i forskelligt omfang, siger senioranklager Mads Schønning Frandsen fra Københavns Politi. 

De syv er blevet idømt fængselsstraffe på mellem to år og seks måneder og fire måneders fængsel. Udover fængselsstraffe blev fem af de dømte også betinget udvist af Danmark.

Skriv et svar