14 anholdt med falske arbejdskontrakter ved grænsen

En bølge af personer med falske arbejdskontrakter – sådan beskriver Sønderjyllands Politi det, som Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) oplever i øjeblikket ved den dansk-tyske grænse.

Søndag blev fem bulgarer fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Sønderborg. De er sigtet for dokumentfalsk, da de medbragte falske arbejdskontrakter med et dansk pizzeria.

Arbejdskontrakter er en betingelse for, at borgere fra en række lande – set i lyset af de aktuelle covid19-regler – har et anerkendelsesværdigt formål med indrejse i Danmark.
 
De fem var tre mænd og to kvinder – alle i trediverne.
De forklarede i retten, at de af en mellemmand var blevet lovet arbejde i Danmark, og at de ikke vidste, kontrakterne var falske. Den ene fortalte, at han ikke skulle arbejde, men bare køre de fire andre til Danmark. Han er blevet varetægtsfængslet i en uge, mens de øvrige er varetægtsfængslede i fire uger.
 
For nogle dage siden blev to andre bulgarer varetægtsfængslet i fire uger – også for at have fremvist falske ansættelseskontrakter.
Søndag anholdt Udlændingekontrolafdeling Vest så syv ukrainere. De var også i besiddelse af falske ansættelseskontrakter. De forventes fremstillet i grundlovsforhør i dag mandag. 
 
På en uge er der altså anholdt 14 personer med den type falske papirer.
 
– Det er noget helt nyt, at vi ser sådan et boom af falske arbejdskontrakter, siger vicepolitiinspektør Allan Dalager fra UKA Vest og tilføjer:

-Vi holder selvfølgelig fortsat i vores kontroller fokus på, om den tendens fortsætter. 

Skriv et svar