Moldova rationerer vandet

person getting water from a faucet

Moldova indfører rationering af vand på grund af tørke.

I en udtalelese fra det moldoviske miljøministerium hedder det:

“De usædvanligt høje lufttemperaturer og manglen på nedbør har ført til en reel vandkrise i flere områder af Europa, inklusive Moldova. Som følge heraf står vi over for en alvorlig hydrologisk tørke. Derfor bliver vandressourcerne mere og mere værdifulde; de skal beskyttes gennem rationalisering og i givet fald håndhævelse af foranstaltninger til begrænsning af vandforbruget”.

Ministeriet holdt møde i tirsdags med en række andre statsinstitutioner om hvordan man kan rationalisere, vedligeholde og beskytte vandresourcerne.

Moldova er hårdt ramt af tørke og vandstanden i flere floder i landet er faldet markant, og det er forventingen at det bliver værre i den kommende tid.

Myndighederne har allerede opfordret landbruget til at rationere brugen ved f.eks. kunstvanding – og helst vande om natten, og til skylning af afgrøder. Samtidig har myndighederne opfordrer landets borgere til kun at bruge vand til streng vitale behov og undgå f.eks. havevanding, vask af biler og opfyldning af swimmingpools.