Nu skal vi kun holde 1 meters afstand

Foto: Estelle / Grafik: Michael Piesbergen

Sundhedsstyrelsen har udsendt nye retningslinjer for mindskelse af smittespredning med coronavirus.

Vi har vænnet os til, såvidt muligt, at holde to meters afstand til hinanden, hvadenten det var i supermarkedet, toget eller på gaden. Men nu meddelser Sundhedsstyrelsen, at vi kan nøjes med en enkelt meters afstand.

Sundhedsstyrelsen har søndag udsendt nye retningslinjer som udover den kortere afstand i det offentlige rum også betyder, at man ikke længere fraråder buffeter og så er håndspritning, i langt de fleste tilfælde, nu ligeså effektivt som håndvask.

-Det allervigtigste i forhold til at forebygge smittespredning med COVID-19 er, at personer med symptomer selvisolerer sig i eget hjem eller isoleres på sygehus. Derefter følger i prioriteret rækkefølge hygiejne, altså host i ærmet, vask eller sprit hænder, undgå at berøre kontaktpunkter, og at gøre rent. På tredjepladsen kommer at holde fysisk afstand i det offentlige rum, at undgå mylder og at bruge fysiske barrierer, når den tætte kontakt er uundgåelig, udtaler Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm, der samtidig understreger, at Sundhedsstyrelsen fortsat fastholder de fem generelle råd:

  • Vask dine hænder tit, eller brug håndsprit.
  • Host eller nys i dit ærme.
  • Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt.
  • Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen.
  • Hold afstand og bed andre tage hensyn.

Sundhedsstyrelsen anbefaler dog fortsat mindst 2 meters afstand i særlige situationer, som f.eks. ved fællessang, råb eller foredrag, hvor der kan være øget risiko for dråbesmitte, eller i mødet med personer, der har øget risiko for alvorligt forløb, hvis de bliver smittet med COVID-19, f.eks. ved besøg på plejecentre.

Du kan se alle Sundhedsstyrelsens anbefalinger i dokumentet “COVID-19: Forebyggelse af smittespredning”

Skriv et svar