Minister kræver svar fra Christiania

Indenrigs- og boligministeren kræver endeligt svar fra christianitterne om købet af Christianshavns Vold. Svaret skal falde senest 29. august.

Regeringen har givet Christiania mulighed for at købe Christianshavns Vold for 67 mio. kr. mod at der bliver åbnet op for området og bygget 15.000 kvadratmeter almene boliger. 

I følge indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen er der ikke tale om et forhandlingsoplæg, men om en endelig aftale, som christianitter kan sige ja eller nej til. Et nej vil dog få en række konsekvenser for fristaden.

I en pressemeddelelsen udtaler Christian Rabjerg Madsen:

-Det er vigtigt for mig at sige, at der er tale om et ‘take it or leave it’-tilbud. Christianitterne har haft sommeren til at kigge på aftalen, som de har haft nogle opklarende spørgsmål til. Dem har vi nu besvaret, og Christiania har fået til den 29. august til at forholde sig til de svar og den samlede aftaletekst af 1. juni. Det vil sige, at det er nu, Christiania må gøre deres endelige stilling op.

Konsekvenser ved et ‘nej’

Det vil få en stribe konsekvenser, hvis christianitterne ikke takker ja til aftalen. Ni huse vil skulle flyttes. Og bliver de ikke det, vil staten kunne stille krav om at fjerne dem – på Fondens regning. Fonden Fristaden Christianias økonomi vil forringes, fordi muligheden for refusion til renoveringen af statens bygninger og statsgaranti på lån til renovering af egne bygninger er udløbet. Hvis nogle af statens bygninger ikke er ordentligt vedligeholdt, vil Fonden også kunne blive pålagt at skulle stå for udgifterne til vedligeholdelsen.

-Regeringen har en ambition om at skabe flere almene boliger til folk med almindelige lønninger. Vi vil skabe boliger på Christiania, hvor sygeplejersker, pædagoger, SOSU’er og andre har mulighed for at bo. Vi skal have åbnet op for området, normaliseret det, gjort det mere trygt og bekæmpet kriminalitet – til glæde for alle, udtaler indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen.

:NB: