Frihedsdemonstranter anholdt

23 personer blev lørdag aften anholdt i forbindelse med to demonstrationer i Aalborg og København.

Demonstrationerne, der var arrangeret af en gruppe, der kalder sig “Men in black”, var angiveligt for Frihed.

I Aalborg forløb demonstrationen ifølge Nordjyllands Politi, i nogenlunde ro og orden:

-Det var vigtigt for os at etablere kontakt til deltagerne før demonstrationen og ridse retningslinjerne op, og det lykkedes vi med. Kort efter demonstrationens start begynder nogle af deltagerne så at brænde romerlys af og kaste med kanonslag, og vi konstaterer også, at demonstranterne afviger fra den rute, de har oplyst os. Så skrider vi ind med det samme, og det har en god effekt. Resten af demonstrationen forløber med nogenlunde orden, evaluerer lederen af aftensens indsats, vicepolitiinspektør Sune Myrup.

Fem deltagere blev anholdt og seks i alt sigtet – alle for at overtræde fyrværkeriloven.

10 anholdt for vold mod tjenestemand

Anderledes voldsomt gik det for sig i København. Her startede demonstrationen med taler og fakler på Rådshuspladsen, men da demonstranterne forsøgte at gå på Strøget, pressede politiet dem tilbage. Herefter gik de først mod Vesterbrogade og derefter mod Nørrebro.

Politiet anholdt i alt 18 personer. 10 af dem for vold mod tjenestemand, fire for fornærmelig tiltale, en for at fremkalde opløb mod forsæt at øve eller true med vold, to for grov forstyrrelse af den offentlige orden og en for overtrædelse af fyrværkeriloven.