DSB: Storm giver aflysninger og ændringer i togtrafikken

DMI har varslet storm med vindstød af orkanstyrke for dele af landet, og det har nu fået DSB til helt at indstille store dele af togdriften fra i morgen aften og frem til lørdag middag.

Stormen, som DMI har givet navnet Nora, rammer landet fredag aften. Selvom det ikke er hele landet, der ser ud til at blive ramt af vindstød af orkanstyrke, så vill andre dele af landet blive ramt af vindstød af stormstyrke. Ifølge DSB kan den voldsomme blæst sammen med den mulighed, at jorden kan være gennemvædet af de seneste ugers regn, øge risikoen for, at træer vælter ned over spor og køreledninger. DSB har derfor, i samråd med DMI, besluttet at indstille togtrafikken i store dele af Danmark. En sådan kontrolleret nedlukning reducerer risikoen for, at tog strander, og det letter arbejdet med at starte togtrafikken op på ny.

Derfor indstilles alle DSB´s regional- og InterCitytog fra fredag aften kl. 21 og frem til lørdag middag kl. 12.

Også S-togene i Hovedstadsområdet bliver påvirket af ‘Nora’. DSB oplyser, at man vil køre med nedsat hastighed fra fredag aften ca. kl. 21.00 til lørdag middag ca. kl. 12.00. Man kan derfor opleve længere rejsetid med S-togene.

Man kan følge situationen med togene på www.dsb.dk og på www.rejseplanen.dk.

:NB: