Unge fandt mange penge – nu efterlyser politiet ejeren

Nordjyllands Politi efterlyser ejeren til et større kontantbeløb, som blev fundet af tre unge i Hobro midtby i sidste måned. De unge havde i første omgang delt pengene mellem sig.

-Vores forebyggelsessektion modtog oplysninger om, at nogle unge mennesker i Hobro havde lidt flere penge mellem hænderne, end hvad normalt er for unge. Så de satte gang i en efterforskning sammen med kommunens SSP-medarbejdere og fandt frem til to drenge på 13 og 14 år samt en pige på 14 år, som var kommet i besiddelse af mange penge, forklarer politikommissær Mikkel Brügmann fra politiets sagscenter i Himmerland.

Ulovligt at beholde hittegods

Politiet afhørte de tre unge sammen med deres forældre. Deres forklaring lød på, at de mandag den 16. november havde fundet en tegnebog med et større kontant beløb i Hobro midtby. De tog pengene og fordelte dem mellem sig, og så lagde de tegnebogen tilbage på findestedet.

-Og her vil vi gerne benytte lejligheden til at slå fast, at det ikke er en heldig beslutning. Under normale omstændigheder vil der i sådan en sag være tale om ulovlig omgang med hittegods, men fordi de tre unge er under den kriminelle lavalder, vil de ikke blive straffet for forseelsen, oplyser Mikkel Brügmann og tilføjer:

-Havde de i stedet afleveret pengene til politiet – som man skal, hvis man ikke umiddelbart selv kan finde ejeren – så kunne de formentlig have fået en god findeløn i stedet.

Hvem ejer pengene?

Tilbage står nu spørgsmålet om, hvem rette ejer til de fundne kontanter er. Politikommissæren håber i den forbindelse på, at offentligheden kan hjælpe med den videre opklaring:

-Pengene er nu på Hobro Politistation, og vi efterlyser nu naturligvis ejeren. Vi vil ikke oplyse det præcise beløb, for vi vil selvfølgelig stille nogle kontrolspørgsmål til de personer, der måtte henvende sig. Men det er et beløb over 15.000 kroner, siger Mikkel Brügmann.

Han opfordrer samtidig til, at alle personer med oplysninger i sagen henvender sig til Nordjyllands Politi på tlf. 114.