Syv års fængsel for skud under bandekonflikt

Justice Statue Lady Justice

En 29-årig mand blev torsdag ved Retten i Aarhus idømt syv års fængsel og syv års opholdsforbud i store dele af Aarhus for at have skudt to mænd under bandekonflikten i Aarhus sidste sommer.

Sagen to sin begyndelse natten til den 18. juni sidste år, da politiet fik en anmeldelse om, at to mænd på 32 og 31 år var ramt af skud i benene på Kappelvænget i det vestlige Aarhus.

Flere vidner forklarede i den forbindelse til politiet, at der var blevet affyret flere skud, og at flere gerningsmænd var kørt fra stedet i bil. Det viste sig efterfølgende, at den bil blev kørt til pendlerpladsen på Viborgvej, hvor den blev brændt af. I det afbrændte bil fandt politiet den pistol, der var blevet skudt med.

Episoden fandt sted midt under en igangværende bandekonklift i Aarhus mellem to grupperinger tilknyttet henholdsvis Trillegården og Kalmargade. Da de to forurettede var tilknyttet Trillegården, vidste politiet godt, hvilken retning der skulle kigges i, og pilen pegede på en nu 29-årig mand, der var tilknyttet Kalmargade.

Skærpet straf og opholdsforbud

Den 29-årige mand blev i går, torsdag, ved Retten i Aarhus dømt for grov vold og våbenbesiddelse samt afbrænding af bilen. Da skudepisoden foregik under en igangværende bandekonflikt, blev der lagt ekstra oven i straffen, der endte på syv års fængsel.

Derudover blev han idømt et opholdsforbud, der betyder, at han, når han bliver løsladt, har forbud mod at opholde i store dele af Aarhus Kommune i syv år. Den 29-årige mand blev fortsat fængslet efter dom og udbad sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke.

-Jeg er rigtig godt tilfreds med, at han både får skærpet straffen som følge af bandepakken, og at han får et opholdsforbud. Dommen er et resultat af godt efterforskningsarbejde under svære forhold i et miljø, hvor man helst ikke taler med politiet, siger specialanklager Dorthe Lysgaard.

En 21-årig mand var også tiltalt for at have deltaget ved skudepisoden, men han blev kun dømt for at have brændt bilen af, og fik derfor kun seks måneders fængsel. Da han allerede har afsonet seks måneder i forbindelse med sin varetægtsfængsling, blev han løsladt efter dagens dom.

Den 21-årige blev dog også idømt et opholdsforbud, der betyder, at han de næste to år ikke må opholde sig i området svarende til den visitationszone, Østjyllands Politi oprettede under bandekonflikten i 2019.