Mand skudt under Paludan-demonstration

Foto: Rasmus Paludan. Arkivfoto: Rolf Larsen.

Politiet skød fredag eftermiddag en knivbevæbnet mand ved en Stram Kurs demonstration. Efterfølgende endte det med uro og kast mod politiet.

Politiet skød en knivbevæbnet mand ved Stram Kurs demonstration ved Gellerupparken i Aarhus fredag eftermiddag.

Manden nærmede sig demonstrationen med en kniv i hånden. Da politiet opdagede dette, trak flere betjente deres våben og da manden ikke ville lægge kniven fra sig, blev der affyret varselsskud, inden manden blev skudt i benet.

Der var tale en en 52-årig mand, som ifølge politiet er uden for livsfare.

Stram Kurs’ leder, Rasmus Paludan, blev hurtigt gennet ind i en bil af sine livvagter og kørt væk.

Undersøger skudepisoden

Når politiet har affyret skud, skal det undersøges af Den Uafhængige Politiklagemyndighed. Det gælder også i dette tilfælde og derfor er Politiklagemyndigheden nu gået i gang med at undersøge skudepisoden.

Det sker efter retsplejelovens § 1020 a, stk. 2. Efter denne bestemmelse iværksætter Politiklagemyndigheden efterforskning, når en person er afgået ved døden eller er kommet alvorligt til skade som følge af politiets indgriben, eller mens den pågældende var i politiets varetægt.

Når Politiklagemyndighedens undersøgelse er afsluttet, vil Politiklagemyndigheden udarbejde en redegørelse om sagen til Statsadvokaten i Viborg. 

Uro i Gellerupparken

Efter episoden opstod der uro i Gellerupparken, hvor personer kastede bl.a. sten og fyrværkeri mod politiet.

Ifølge Østjyllands Politi blev to betjente ramt, men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Østjyllands Politi var massivt tilstede i området for at skabe ro.

-Vi vil hen over weekenden være ekstra til stede i det vestlige Aarhus for at skabe ro derude, siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen. 

Skriv et svar