19-årig dømt: Voldtog jævnaldrende kvinde

Modelfoto vold mod kvinder

En 19-årig mand er blevet idømt to år og seks måneders fængsel for at have voldtaget en jævnaldrende kvinde i en lejlighed.

Dommen faldt mandag ved Retten i Viborg.

Den 19-årig blev fundet skyldig i voldtægt ved at have opnået samleje med vold i form af halsgreb og slag på kroppen. Det hele foregik i en lejlighed i Viborg natten til fredag den 3. september, hvor den domfældte og kvinden sammen var taget hjem til manden efter at have mødt hinanden i nattelivet forinden.

Der var i sagen enighed om, at seksuelle handlinger havde fundet sted i lejligheden, men der var ikke enighed om, hvorvidt det var sket frivilligt eller opnået med vold.

-Jeg er tilfreds med, at retten i det væsentlige har dømt for den rejste tiltale og haft samme vurdering af sagen som anklagemyndigheden, siger anklager Jakob Kjær, der har ført sagen for anklagemyndigheden ved Midt og Vestjyllands Politi.

Han tilføjer:

-Sager om voldtægt er generelt bevismæssigt svære, da der sjældent er vidner til selve overgrebet. I den her sag var der nogle objektive omstændigheder i form af blå mærker og ødelagt tøj, som efter anklagemyndighedens opfattelse støttede kvindens forklaring. Derfor er jeg selvfølgelig tilfreds med, at retten har vurderet sagen på samme måde. Straffen er desuden udmålt i overensstemmelse med praksis, siger anklager Jakob Kjær.

Den 19-årige har anket dommen til frifindelse. Han er fortsat varetægtsfængslet.